Hlavní obsah

U:fon odstartoval své mobilní služby

Právo, Jiří Novotný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Operátor U:fon, jenž patří společnosti MobilKom, začal v pondělí v Česku poskytovat i klasické mobilní služby. Klienty se snaží nalákat nabídkou hovorů ve své síti zdarma. Volání do ostatních vnitrostátních sítí vyjde podle zvoleného tarifu včetně DPH na 3,90 až 4,90 Kč.

Článek

Konkurenční nevýhodou tohoto v pořadí už čtvrtého mobilního operátora v ČR ovšem je, že svou sítí CDMA pokrývá jen 61 procent území a 75 procent obyvatel naší republiky. Jak se Právo přesvědčilo, nedostupný je signál většinou v příhraničních oblastech, naopak v Praze se už lze s mobilem U:fona dovolat na jakékoli telefonní číslo.

„Pokrytí budeme rychle zvyšovat. Do konce letošního roku plánujeme získat 70 tisíc klientů mobilních služeb a do roku 2010 bychom jich měli mít 300 tisíc,“ slibuje generální ředitel U:fona Peter Hall.

Mobilní operátoři vykazují v České republice už celkem 13,131 miliónu aktivních SIM karet. Na sto obyvatel připadá tedy 127 telefonních čísel. 

U:fon zahájil komerční činnost loni v květnu. Hned od počátku se zaměřil na domácnosti se středními a nižšími příjmy. Nabídl jim mobilní připojení k internetu, začínající od 237 korun měsíčně. Letos lednu zase přišel s rekordně nízkým měsíčním paušálem 179 Kč za pevnou telefonní linku, určeným především pro seniory.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám