Hlavní obsah

Těšili jste se na Blanku? Silničáři hned rozkopou pražskou magistrálu u opery

Jen pár dní po otevření tunelu Blanka, který má odlehčit dopravě v metropoli, zkomplikují život motoristům opravy jedné z největších pražských křižovatek U Bulhara. Stavební práce začnou v úterý 22. září a potrvají zhruba měsíc, informoval na webu magistrát.

Foto: David Ryneš, Mapy.cz

Objízdná trasa při uzavírce nájezdové rampy na křižovatce U Bulhara

Článek

Opravy vozovky omezí provoz na pražské magistrále (ulice Wilsonova) mezi křižovatkou U Bulhara a budovou Státní opery ve směru od Holešovic na Pankrác. Uzavřená bude postupně nájezdová rampa U Bulhara směrem k muzeu, následně bude provoz svedený do dvou jízdních pruhů a na devět dní pouze do jednoho pruhu.

Nejprve bude uzavřená od 22. do 24. září nájezdná rampa od křižovatky U Bulhara na magistrálu ve směru k Národnímu muzeu. Řidiči pojedou objížďkou přes Hybernskou, Opletalovu a Politických vězňů.

Poté od 25. září do 4. října se rampa otevře a provoz bude svedený do jednoho pruhu, následně od 5. do 26. října se zase rozšíří do dvou jízdních pruhů.

Opravy, které provede společnost Colas, se dotknou asi 500 metrů dlouhého úseku. Vozovka bude podle mluvčí Technické správy komunikací Barbory Liškové kompletně odfrézována a silničáři vymění živičný povrch. Opraví také trhliny a propady v konstrukci vozovky, vymění kryty kanálů a obnoví vodorovné dopravní značení a stání pro autobus.

Reklama

Výběr článků

Načítám