Hlavní obsah

Teroristické útoky leteckou dopravu zatím nezastavily

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Letecké společnosti České aerolinie, British Airways i easyJet létají zatím z Prahy do Londýna podle svých letových řádů. Londýnem ve čtvrtek otřásly teroristické útoky. Letecké firmy situaci sledují, lety ale zatím neruší.

Článek

ČSA podle mluvčí Jitky Novotné vypravily let v 11:30 na Gatwick i ve 12:30 na Heathrow. Ve čtvrtek mají do Londýna letět ještě čtyři spoje. "České aerolinie pokračují v pravidelných letech do Londýna dle letového řádu na všechna tři londýnská letiště," uvedla. Firma podle ní situaci sleduje a je připravená vše změnit a o změnách informovat.

Také společnost British Airways uvedla, že nyní nejsou rušeny žádné lety z Prahy do Londýna a současná situace nemá na provoz aerolinek vliv.

I easyJet podle svého vyjádření dosud létá podle platného letového řádu. Firma ale umožnila cestujícím, kteří mají letenku do Londýna s odletem v následujícíh dvou dnech, bezplatně změnit cestovní plány. Lidé, kteří mají odletět ve čtvrtek nebo zítra, si letenku mohou přeložit na jiný den, nejpozději ale do 7. srpna.

V Londýně byla dopoledne spáchána série teroristických útoků. Byly zde zabity desítky lidí. [celá zpráva] Podle analytiků se výbuchy silně podobají bombovému útoku loni v Madridu a lze z nich soudit na styl al-Kajdá. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám