Hlavní obsah

Tarifní mzdy se ve Škodě Auto zvýší o dvě procenta

Právo, Radek Plavecký

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Odbory a vedení Škoda Auto uzavřely novou tarifní smlouvu. S platností od 1. dubna 2014 dochází ke zvýšení současných mzdových tarifů o dvě procenta. Každý tarifní zaměstnanec navíc obdrží jednorázovou platbu ve výši 2000 korun.

Foto: Profimedia.cz

Výroba automobilů ve Škodě Auto

Článek

„Celková průměrná mzda tarifních zaměstnanců převýšila v roce 2013 částku 37 700 Kč,“ uvedl mluvčí automobilky Jozef Baláž.

„Tato dohoda zajišťuje zaměstnancům Škoda Auto také v letošním roce reálný růst mezd. Zároveň podporuje další významné investice do výroby nového modelu v závodě Kvasiny, které rovněž zajistí zaměstnanost,“ potvrzují za vyjednávací týmy člen představenstva pro oblast řízení lidských zdrojů Bohdan Wojnar a předseda podnikové rady odborů KOVO při Škoda Auto Jaroslav Povšík.

Kromě toho každý tarifní zaměstnanec získá podíl na pozitivních hospodářských výsledcích společnosti v roce 2013 v podobě variabilní části bonusu v celkové výši 16 tisíc korun. Bonus se vyplatí v květnovém výplatním termínu jako součást mzdy za duben.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám