Hlavní obsah

Stát by zvažoval odkup totálně zadlužených OKD, řekl ministr Mládek

Novinky, tov

Pokud by OKD byla na prodej, stát by odkup zvážil, aby udržel zaměstnanost na Ostravsku. Po jednání s těžařskou společností NWR to v České televizi v pondělí řekl ministr průmyslu Jan Mládek. Podle NWR však prodej není na pořadu dne.

Foto: Petr Horník, Právo

Ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek (ČSSD)

Článek

Vysoce zadlužená těžařská společnost NWR se musí do září domluvit s věřiteli, jinak do NWR Amsterodam nastoupí správce konkurzní podstaty, uvedl ministr. V takovém případě by jednou z variant byl i prodej majetku.

„Stát by mohl zvažovat odkup OKD, aby zajistil její fungování. Cílem je udržet následujících deset let zaměstnání pro 14 tisíc lidí,” řekl Mládek.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

O zvažované možnosti ministr bude informovat vládu. Ta má podle něj podobný názor, že je důležité zachovat sociální smír a udržet zaměstnanost na Ostravsku.

Podle ředitele vnějších vztahů New World Resources (NWR) Petra Jonáka však prodej dceřiné firmy OKD není na pořadu dne. Před týdnem společnost oznámila, že se na možný prodej připravuje. [celá zpráva]

Firma potřebuje, aby s podmínkami restrukturalizace souhlasilo 75 procent věřitelů, zatím má souhlas 63 procent.

Anketa

Měl by stát odkoupit zadlužené OKD?
Ano
7,5 %
Ne
92,5 %
Celkem hlasovalo 7262 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám