Hlavní obsah

Soud poslal TV Šlágr do konkurzu

Krajský soud poslal do konkurzu televizi Šlágr. Insolvenční návrh na sebe podala sama televize. Kvůli sporu s firmami České radiokomunikace a Czech Digital Group není od půli června schopná hradit své závazky, má zablokované účty. Czech Digital Group, která v ČR zajišťuje pozemní vysílání, chce od televize exekucí vymoci 19,3 milionu Kč.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Majitel TV Šlágr Karel Peterka

Článek

Šlágr TV je dlouhodobě v nepříznivé ekonomické situaci. Loni se dostala do sporu s poskytovatelem elektronických komunikací, firmou České radiokomunikace, ohledně platnosti smluv. Nehradila tak v plné výši platby firmě Czech Digital Group, ta loni v srpnu omezila Šlágru vysílání televizních programů.

Pouštěla jen černou obrazovku s nápisem Šlágr bez jakékoliv další informace. "To zcela odporuje obvyklé praxi, kdy při omezení vysílání je černá obrazovka buďto doplněna informací o přesunutí vysílání na jiný televizní kanál, anebo je z ní odstraněno vše týkající se předmětné televizní stanice," uvedl v odůvodnění soudce Miroslav Veselý.

Televize podle serveru Lupa.cz ukončila pozemní vysílání na konci října.

Fenomén

Televize byla v minulých letech velkým fenoménem, hrála především lidovou hudbu a organizovala například i velké koncerty s muzikanty, kteří vystupovali především v jejím vysílání. Proslulo např. Duo Jamaha.

ČTÚ: Po roce 2030 by se mohlo omezit pozemní televizní vysílání

Ekonomika

TV Šlágr má nyní účty postižené exekucí a není schopna hradit své závazky. Problémy měla už loni v létě, kdy České radiokomunikace ukončily vysílání Šlágru a televize začala vysílat v jiném multiplexu.

Provozovatel televize Karel Peterka přiznal, že mu nevyšla dohoda o obchodování s reklamním časem, podle odůvodnění soudu investoři opustili od spolupráce s televizí. Část příjmů měla stanice z prodeje hudebních nosičů s lidovou hudbu. Na jejích stránkách je také výzva k darování peněz této stanici. Ze Slovenska stále vysílá stanice Šláger TV.

Nynější postup Czech Digital Group a Českých radiokomunikací označila televize za koordinovaný a šikanózní.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám