Hlavní obsah

Slovensko prý jedná s Amazonem o výstavbě skladu

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava jedná s americkou firmou Amazon o možnosti vybudovat její nové logistické centrum na Slovensku. Napsal to v pátek slovenský list Hospodárske noviny s odvoláním na vyjádření ministra hospodářství Tomáše Malatinského. Amazon plánoval postavit sklad v Brně, kde ale narazil na potíže se schvalováním projektu.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Zastupitelé Dobrovíze 3. června schválili dodatek smlouvy s developerem, který postaví v obci distribuční centrum společnosti Amazon. Byla to podmínka pro podpis smlouvy o spolupráci, kterou odsouhlasili už v únoru.

Článek

„Vedeme s nimi intenzivní diskusi. Doufám, že Slovensko neobejdou,“ cituje deník Malatinského.

List konstatuje, že šance Slovenska získat obří investici ve výši sto miliónů eur (2,7 miliardy Kč), která zajistí téměř dvě tisícovky pracovních míst, vzrostla.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Slovensko zatím nabídlo Američanům prostory v Banské Bystrici, ale Amazon chce mít svůj logistický sklad blíž k České republice a k Rakousku.

Slovensko nabízí Senici

Se zástupci amerického investora se proto měl setkat také primátor Bratislavy Milan Ftáčnik. Ve slovenském hlavním městě však sklad Amazonu pravděpodobně nevyroste. Amazon prý požaduje co nejrychlejší výstavbu od momentu definitivního rozhodnutí o investici. V okolí Bratislavy je nízká nezaměstnanost a Amazon by měl potíže s hledáním pracovníků. Do úvahy proto přichází město Senica, které leží blízko hranic s Českou republikou.

„Senica má prostory k tomu, aby dokázala vyhovět kterémukoli investorovi. Myslíme si ovšem, že Amazon nakonec skončí v Brně,“ uvedl primátor města Ľubomír Parízek.

Brněnské městské zastupitelstvo projekt Amazonu již třikrát zamítlo. Kvůli tomu investor od původního projektu odstoupil a začal hledat jiné alternativy ve střední Evropě.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám