Hlavní obsah

Škodovka začala vyrábět baterie pro Volkswagen

Novinky, tov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Automobilka Škoda ve svém hlavním výrobním závodě v Mladé Boleslavi vyrobila první sériové komponenty pro elektrické automobily koncernu Volkswagen. Počáteční výrobní kapacita je 150 tisíc kusů baterií ročně a bude dále rozšířena, informovala v pátek Škoda Auto.

Foto: Škoda Auto

Výroba elektrických baterií ve Škoda Auto

Článek

Baterie z Mladé Boleslavi budou pohánět auta s elektrickým hybridním pohonem koncernu Volkswagen, vycházející z modulární platformy MQB.

„V listopadu 2017 se koncern Volkswagen rozhodl pověřit společnost Škoda Auto výrobou elektrických komponentů pro plug-in hybridní vozy – to je důkaz enormní důvěry,“ řekl Michael Oeljeklaus z představenstva Škodovky.

Firma investovala do výrobních linek na vysokonapěťové baterie 25,3 milionu eur (650 milionů korun). Na výrobní lince se bateriové moduly nejen montují, ale také testují a před montáží do vozů i nabíjejí.

U linky pracuje zhruba 200 lidí, kterým pomáhá 13 robotů s nosností od 210 do 500 kilogramů. Později se tyto baterie začnou používat například i v modelu Superb iV, jehož výroba bude zahájena v Kvasinách.

Foto: Škoda Auto

Výroba baterií v Mladé Boleslavi

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám