Hlavní obsah

Škodovka poprvé vyrobila milión aut za rok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Automobilka Škoda Auto ve středu v hlavním výrobním závodě v Mladé Boleslavi vyrobila letošní milióntý vůz, bílou Škodu Fabii 1,2 TSI/81 kW. Je to poprvé, co Škoda za jeden rok vyrobila milión aut, informovala automobilka v tiskové zprávě.

Foto: Škoda Auto

Milióntý vůz Škoda v jednom roce

Článek

Firma plánuje další růst, do roku 2018 chce zvýšit prodeje na minimálně 1,5 miliónu vozů ročně.

„Poprvé ve své 119leté historii dnes Škoda Auto dosáhla magické hranice jednoho miliónu vozů vyrobených za jeden rok,” uvedl předseda představenstva Škody Auto Winfried Vahland. Základem růstu produkce a odbytu je podle něj největší modelová nabídka v historii značky.

Od roku 2010 automobilka svou paletu vozů významně obnovila a rozšířila některé oblasti podniku, zejména hlavní výrobní závod v Mladé Boleslavi. Od roku 1991, kdy automobilka vyráběla pouze model Favorit, vzrostly dodávky zákazníkům Škody na šestinásobek. Nyní má sedm modelových řad a více než 40 modelových variant.

Od roku 2010 je nejsilnějším trhem Škody Čína. V prvních 11 měsících letošního roku přispěl čínský trh k celkovým prodejům značky zhruba jednou čtvrtinou. Škoda tam vyrábí šest modelů. Škoda vyrábí své vozy také v Rusku, Indii, na Slovensku, v Kazachstánu a na Ukrajině.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám