Hlavní obsah

Škodovce stouply tržby o pětinu, letos prodala už 774 tisíc aut

Mladoboleslavská automobilka Škoda Auto v prvních devíti měsících roku zvýšila provozní zisk meziročně o tři čtvrtiny na 651 miliónů eur, což je v přepočtu zhruba 18 miliard korun. Tržby se zvýšily o 19,3 procenta na 8,8 miliardy eur (244 miliard korun). Firma to ve čtvrtek oznámila v tiskové zprávě.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Škoda Fabia třetí generace

Článek

Celosvětově společnost prodala rekordních 774 100 aut, což je o 13 procent více než loni.

"Dvouciferné tempo růstu dodávek zákazníkům a značný nárůst tržeb a zisku dokazují, že naše mladá a atraktivní modelová paleta je na mezinárodním trhu úspěšná. V následujících letech chceme ještě přidat a pro značku nadchnout i nové skupiny zákazníků. Nová Škoda Fabia odpálí v listopadu další stupeň naší modelové ofenzívy," uvedl předseda představenstva Winfried Vahland.

Vedle zvýšení počtu prodaných aut přispělo ke zlepšení výsledku snížení výrobních nákladů a kombinace dalších efektů. Prvních devět měsíců roku 2013 bylo rovněž ovlivněno náběhem výroby nové generace modelu Octavia, který je nejprodávanější řadou.

Mateřský německý automobilový koncern Volkswagen zvýšil ve třetím čtvrtletí provozní zisk o 16 procent na 3,23 miliardy eur (90 miliard korun).

Reklama

Související články

Ceny Škody Fabie Combi startují na 262 900 Kč

Základní cena třetí generace Škody Fabia Combi bude začínat na 262 900 korun. Automobilka očekává, že v ČR bude největší zájem o verzi s čtyřválcovým...

Výběr článků

Načítám