Hlavní obsah

Škodovce stoupl provozní zisk téměř o třetinu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Provozní zisk automobilky Škoda Auto v prvním pololetí stoupl o 31,2 procenta na 685 miliónů eur (18,5 miliardy korun), a to zejména díky příznivému vývoji odbytu a optimalizaci nákladů. Oznámil to ve čtvrtek mateřský koncern Volkswagen.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Výroba v automobilce Škoda Auto

Článek

Škoda Auto již ve středu uvedla, že její odbyt v prvním pololetí stoupl o téměř pět procent na rekordních 596 400 vozů. K rekordnímu výsledku přispěl dobrý vývoj na nejdůležitějších trzích, v Číně a v Evropě, a také výrazný růst prodeje modelů Fabia, Superb a Yeti. [celá zpráva]

Provozní zisk celého koncernu Volkswagen se v prvním pololetí kvůli nákladům souvisejícím s emisním skandálem propadl o 22 procent na 5,3 miliardy eur (143 miliard korun). Koncern ve čtvrtek zveřejnil i čistý zisk, v pololetí mu meziročně propadl o 37 procent na 3,6 miliardy eur (97 miliard korun).

Volkswagen loni v září přiznal, že po celém světě instaloval do zhruba 11 miliónů naftových aut software umožňující manipulace s testy emisí. Aféra se týká také asi 1,2 miliónu vozů společnosti Škoda Auto.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám