Hlavní obsah

Škodovce se v Rusku v prodejích mimořádně dařilo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Rusku se v březnu prodalo 252 816 osobních a lehkých užitkových vozů. Meziročně je to nárůst o 13 procent, což znamená zpomalení proti únoru, kdy se prodej zvýšil o 25 procent. Uvedlo to podnikatelské sdružení Association of European Businesses (AEB). Lépe než zbytek trhu si tradičně vede Škoda Auto, která v březnu zrychlila růst na 47 procent a prodala 8112 vozů.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Škoda Citigo (5D verze, 2012)

Článek

"Trh osobních a lehkých užitkových vozů v Rusku i v březnu pokračoval ve vytrvalém růstu, i když pomaleji než v prvních dvou měsících roku 2012," řekl k novým číslům předseda výboru AEB pro výrobu automobilů David Thomas. Na trhu jsou podle něj vidět známky větší normalizace, protože se snižují zásoby starších modelů a naopak nastupují vozy nové modelové řady 2012.

Zatímco trh jako celek zpomalil růst, Škoda Auto v Rusku prodává čím dál více vozů. Za první čtvrtletí jich bylo 19 176, což je o 43 procent víc než před rokem. Prodej všech vozů na ruském trhu za čtvrtletí vzrostl o 19 procent na 614 273 kusů.

AEB předpovídá, že za celý letošní rok se v Rusku prodá asi 2,8 miliónu osobních a lehkých užitkových vozů. To by byl proti loňsku nárůst zhruba o 12 procent a zároveň by to bylo těsně pod předkrizovou úrovní 2,9 miliónu vozů, které se prodaly v roce 2008.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám