Hlavní obsah

Škoda Auto rozjede v Kvasinách od podzimu výrobu i o sobotách

– Mladá Boleslav

Škoda Auto zavede ve svém závodě v Kvasinách na Rychnovsku od září pracovní soboty. Přijme proto několik set nových zaměstnanců. Vyplývá to ze čtvrtečního vydání týdeníku Škodovácký odborář. Škodovka v Kvasinách vyrábí modely Yeti a Superb.

Foto: maž, Novinky

Škoda Yeti 2,0 TDI 4x4

Článek

Podle odborářského týdeníku půjde o zkušební fázi takzvaného osmnáctisměnného týdenního systému výroby, kdy automobilka plánuje přidat v týdnu o tři denní směny navíc. Naostro by měla Škodovka vyrábět od pondělí do soboty v Kvasinách v příštím roce.

"Projekt budeme analyzovat, využijeme zkušenosti z již dřívějších atypických směnných modelů," řekl týdeníku Škodovácký odborář šéf odborů Jaroslav Povšík. Do konce roku chtějí vyladit všechny nedostatky, které se projeví až v praxi. Vyrábělo by se ve třech směnách šest dní v týdnu, zatímco v současné době je pracovní doba pětidenní.

Na vícesměnný model v Kvasinách bude potřeba několik set pracovníků navíc, Škodovka podle odborářů už začala s náborem. Počet odpracovaných hodin zaměstnanců se nezmění. Továrna zároveň postupně snižuje počet agenturního personálu, který nahradí kmenoví zaměstnanci.

Ve třech výrobních závodech Škoda Auto v České republice (Mladá Boleslav, Kvasiny, Vrchlabí) pracují zaměstnanci v několika desítkách různých modelů pracovní doby.

Reklama

Výběr článků

Načítám