Hlavní obsah

Škoda Auto poprvé vyrobila přes 900 tisíc aut za rok

Novinky, tov

Automobilka Škoda loni poprvé vyrobila ve svých závodech v Mladé Boleslavi a Kvasinách více než 900 tisíc aut. Meziročně její tuzemská produkce vzrostla o 2,25 procenta na 910 tisíc vozů, informovala v pátek firma.

Foto: Škoda Auto

Výroba ve Škoda Auto

Článek

Ve svém hlavním výrobním závodě v Mladé Boleslavi vyrobila Škoda loni celkem zhruba 590 tisíc aut, z toho 260 tisíc nejprodávanějšího modelu Octavia. Koncem října začala výroba čtvrté generace Octavie. Dále se zde vyrábějí i modely Fabia, Scala, Kamiq a Karoq.

V Mladé Boleslavi se automobilka v dalších letech chystá zvýšit výrobu elektromobilů. „Do roku 2025 bude společnost do rozvoje alternativních technologií pohonu a nových služeb mobility investovat dvě miliardy euro (50,3 miliardy korun),” uvedla mluvčí automobilky Kamila Biddle.

Odbory spekulují o přesunu části výroby Fabie k Seatu

Ekonomika

V Kvasinách škoda vyrábí SUV Kodiaq, Karoq a modely Superb a Superb iV s hybridním pohonem. Závod ve Vrchlabí se specializuje na výrobu komponentů, například automatických převodovek, které se používají v modelech značky Škoda i ve vozech dalších značek mateřského koncernu Volkswagen.

Škoda vyrábí také v zahraničí, například na Slovensku, v Číně, Rusku nebo Indii.

Celosvětové dodávky Škoda Auto loni klesly o 0,9 procenta na 1,24 milionu vozů, důvodem byl zejména pokles na čínském trhu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám