Hlavní obsah

Škoda Auto obnovila výrobu

Právo, Radek Plavecký
Mladá Boleslav

Ve všech třech českých závodech automobilka Škoda Auto se v pondělí od šesti hodin ráno rozjely výrobní linky po více než měsíční odstávce vynucené koronavirem.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Automobilka Škoda Auto zahájila výrobu po odstávce. Brána v Mladé Boleslavi.

Článek

Prozatím firma pojede jen na dvě směny namísto obvyklých tří, vynechávat se zatím bude noční provoz. Už kolem páté hodiny ráno se k branám továrny scházeli pracovníci zahalení do roušek. Pár stovek metrů za hlavní branou do mladoboleslavského závodu byl postaven provizorní stan, kde lidé fasovali roušky a desinfekci, tedy takzvaný anticovidový balíček.

Zaměstnanci dostali více než 80 doporučení a nařízení, jak se mají chovat, aby se eliminovalo riziko nákazy.

Ve Škodovce mají přes 80 protiepidemických opatření

AutoMoto

„Máme mít roušku celou směnu, dostaneme čas na dezinfekci nářadí, máme si mýt ruce a nesmíme se s nikým vybavovat, na to ale stejně není na lince čas,“ zmínil některá opatření muž mířící v pondělí na ranní směnu.

Do automobilky mířily od časného rána kromě pěších také stovky zaměstnanců v autech. Na bráně bylo patrné, že tu a tam některému řidiči měří pracovníci ostrahy teplotu. Další zaměstnanci přijeli svozovými autobusy, i tady se namátkově měřila teplota a všichni si museli vydezinfikovat ruce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám