Hlavní obsah

Severočeští celníci zajistili nekvalitní naftu

Právo, top

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ÚSTÍ NAD LABEM

Téměř šedesát tisíc litrů nafty naředěné různými příměsemi zajistili minulý týden severočeští celníci při rozsáhlém zásahu s krycím názvem "Cisterna". Právu to v pondělí potvrdil mluvčí Celního ředitelství Ústí nad Labem Jiří Nejedlý.

Článek

"Zásah celníků a policistů z Útvaru odhalování nelegálních výnosů a daňové kriminality byl zaměřen proti skupině osob, jež se podílela na míchání nafty a benzínu s nezdaněnými chemickými výrobky. Šlo o různé strojní, technologické a ložiskové oleje, kvasný líh, technický benzín a další rozpouštědla," upřesnil Nejedlý.

Takto naředěné pohonné hmoty skupina distribuovala do sítě čerpacích stanic a tím krátila spotřební daně. "V Ústeckém kraji zkontrolovali celníci čtyři a v Libereckém kraji pět  čerpacích stanic. U sedmi z nich jsme zjistili přimíchávání nezdaněných látek v takové míře, že tyto pohonné hmoty byly zajištěny. U ostatních vzorků byla kvalita látky na hranici příslušné normy," řekl mluvčí celníků.

Na zásahu, při kterém bylo na území Česka zkontrolováno 50 čerpacích stanic, se podílelo 320 celníků a zajištěno při něm bylo čtyři sta tisíc litrů namíchané nafty v hodnotě přes deset miliónů korun. Současně bylo policií obviněno 16 osob z krácení daně, poplatku a podobné povinné platby. [celá zpráva]

Organizovaná skupina 16 lidí, která je obviněna kvůli ředění pohonných hmot určených k prodeji na čerpacích stanicích, zatím způsobila státu škodu na daních ve výši 250 miliónů korun. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám