Hlavní obsah

Setuza má za loňský rok ztrátu téměř dvě miliardy korun

– PRAHA

Společnost Setuza, která je největším výrobcem surovin pro bionaftu v zemi, loni podle auditovaných výsledků zvýšila ztrátu z 802 miliónů korun v roce 2006 na rekordních 1,85 miliardy korun. Tržby Setuzy v roce 2007 meziročně klesly zhruba o 146 miliónů korun na sedm miliard korun.

Článek

Ve středu o tom informovala mluvčí Setuzy Marie Logová. Vedení Setuzy ve výroční zprávě uvedlo, že letos počítá se ziskem. Za první letošní čtvrtletí Setuza vykázala profit 144 000 korun.

"Předkládané výsledky za rok 2007 jsou nejhorší v historii akciové společnosti," uvedl ve výroční zprávě za loňský rok předseda představenstva Setuzy Radovan Macek.

Setuza v roce 2007 podle účetní závěrky vykázala provozní ztrátu 479 miliónů korun a na výsledek jejího hospodaření měly negativní vliv i jiné finanční náklady v hodnotě 1,27 miliardy korun. Setuza měla na konci loňského roku základní kapitál 1,152 miliardy korun a její vlastní kapitál byl jednu miliardu korun v mínusu.

Setuza se v posledních letech potýká s finančními problémy, které předloni vyvrcholily uvalením exekuce na návrh státního Podpůrného a garančního rolnického a lesnického fondu (PGRLF). O narovnání se státem se Setuza dohodla loni v červnu. Zastavení exekuce navrhl PGRLF poté, co majitelé Setuzy podle dohody o narovnání zaplatili počátkem loňského července více než 1,1 miliardy korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám