Hlavní obsah

Senát souhlasí s odložením registračních pokladen

– PRAHA

Senát ve čtvrtek schválil odložení povinného zavedení registračních pokladen o jeden rok. Novelu ale ještě musí podepsat prezident Václav Klaus.

Článek

Registrační pokladny měli obchodníci a živnostníci začít používat od ledna 2007. Obchodníci si tak budou muset tyto pokladny povinně pořídit nejdříve k 1. lednu 2008. Podnikatelé s tímto záměrem souhlasí.

Ministr průmyslu a obchodu Martin Říman (ODS), který je jedním z předkladatelů novely, senátorům řekl, že se bude snažit předkládat takové argumenty, které hovoří pro úplné zrušení této povinnosti.

Odložení registračních pokladen schválila i Sněmovna na návrh ODS. [celá zpráva] Kvůli ročnímu odkladu zavádění pokladen zrušila veřejnou zakázku na dodání registračních pokladen za 75 miliónů korun Česká pošta.

Registrační pokladny by si podle dosavadního návrhu museli pořídit maloobchodníci a poskytovatelé hostinské služby. Za jednu zaplatí kolem 30 tisíc korun. Pokladna s fiskální pamětí si pamatuje všechny operace, které na ní byly provedeny od jejího uvedení do provozu. Opatření by mělo podle ČSSD omezit daňové úniky.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám