Hlavní obsah

Šéf Samsungu nečekaně rezignoval

• Aktualizováno
Novinky, tov

Jeden ze tří nejvyšších šéfů společnosti Samsung Electronics Kwon Oh-hyun nečekaně ohlásil rezignaci. Stalo se tak v době, kdy firma oznamuje předpokládané rekordní zisky. Odchod zdůvodnil „bezprecedentní krizí” ve firmě a potřebou uvolnit místo „mladému vedení”, uvedl server BBC.

Foto: Pool, Reuters

Šéf Samsung Electronics Kwon Oh-hyun rezignoval

Článek

„V době, kdy čelíme bezprecedentní krizi, je, myslím, pravá chvíle, aby firma začala znova, s novým duchem a mladým vedením, které dokáže lépe reagovat na výzvy rychle se měnícího IT průmyslu,” uvedl čtyřiašedesátiletý Oh-hyun, který podle svých slov o odchodu uvažoval už nějaký čas.

Jak upozornil server BBC, Samsung Electronics má v současnosti tři generální ředitele, Oh-hyun je jedním z nich.

Rekordní zisky

Samsung se v současnosti potýká s korupčním skandálem, dědic impéria Lee Jae-yong byl letos v srpnu odsouzen k pěti letům vězení za uplácení. Podle serveru CNBC se po jeho odchodu Oh-hyun stal de facto hlavou firmy.

Podle analytiků je odchod překvapivě načasovaný na dobu oznámení rekordních výsledků za třetí čtvrtletí. Firma v pátek uvedla, že očekává ve třetím čtvrtletí provozní zisk 14,5 biliónu wonů (280 miliard korun). Samsungu pomáhá hlavně růst cen čipů.

„Máme nyní naštěstí rekordní tržby, ale to je plod starších rozhodnutí a investicí. Vůbec se nám nedaří najít nové motory růstu a číst budoucí trendy,” poznamenal ve svém prohlášení odcházející ředitel.

Reklama

Výběr článků

Načítám