Hlavní obsah

Šedesátidolarová hranice ropu nezastavila, roste dál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SINGAPUR

Ceny ropy se nezastavily ani na hranici šedesáti dolarů za barel. Ve středu se dostaly na historické maximum 61,62 dolaru za barel a neumoudřily se ani ve čtvrtek. Smlouvy na nejbližší dodávky jsou na asijské burze na 61,48 dolaru za barel.

Článek

Za růst mohou bouře v oblasti Mexického zálivu, které vždy znamenají potenciální nebezpečí pro těžbu v zálivu. Ta nynější, Cindy, zasáhla ve středu jihovýchod USA a donutila těžební společnost Minerals Management Service omezit denní produkci v Mexickém zálivu o téměř 13 procent.

Podle společnosti se stejným směrem jako Cindy se vydala i tropická bouře Dennis, která se změnila v hurikán. "Vzpomínka na škody způsobené v loňském roce hurikánem Ivan je v myslích obchodníků stále čerstvá," řekl jeden z tokijských obchodníků.

Trh nyní čeká na údaje o vývoji ropných zásob ve Spojených státech, které ve čtvrtek zveřejní americký Úřad pro energetické informace (EIA). Analytici předpokládají, že zásoby surové ropy minulý týden klesly o 1,1 miliónu barelů. Zásoby benzínu by podle nich naopak měly zaznamenat nárůst o 200 000 barelů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám