Hlavní obsah

Vláda schválila další odklad EET do konce roku 2022

Novinky, ČTK, bož
Aktualizováno

Vláda schválila odklad EET o další dva roky do konce roku 2022 pro všechny obory, jak navrhovala ministryně financí Alena Schillerová (za ANO). Odklad ještě musí schválit obě komory Parlamentu. EET je aktuálně kvůli dopadům šíření koronaviru pro všechna odvětví přerušena do konce letošního roku.

Foto: ČTK

TK po jednání vlády

Článek

Odklad se bude týkat nejen oborů, jež již povinnosti evidovat tržby podléhají, ale také spuštění poslední fáze EET pro obory, jež to dosud evidovat nemusely.

Týká se to například řemeslníků, lékařů, taxikářů, účetních nebo advokátů.

Původně se měla poslední fáze spustit 1. května letošního roku. Zákon, který EET odložil, podepsal prezident Miloš Zeman na konci letošního května. Žádný podnikatel tak nyní nemusí evidovat tržby, úřady tuto povinnost nekontrolují.

EET se odloží, rozhodla vláda

Ekonomika

Odklad reagoval na jarní restriktivní opatření, která zavřela obchody, restaurace, hospody, kina, divadla, sportoviště a další provozovny. Šlo o jeden ze způsobů, jimiž měl stát postiženým podnikatelům a živnostníkům ulevit.

Evidence začala platit 1. prosince 2016 pro restaurace a ubytovací zařízení. Od března 2017 je povinná pro podnikatele ve velkoobchodu a maloobchodu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám