Hlavní obsah

Ryanair a British Airways čelí vyšetřování, odmítly vrátit peníze za zrušené lety

Novinky, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britský úřad pro hospodářskou soutěž vyšetřuje letecké společnosti British Airways a Ryanair. Aerolinky se měly provinit tím, že zákazníkům odmítly vrátit peníze za lety, které byly zrušeny v důsledku pandemie. Informoval o tom list Financial Times.

Foto: Mindaugas Kulbis, ČTK/AP

Boieng 737 Ryanair s imatrikulací SP-RSM po přistání u Vilniusu

Článek

British Airways totiž nabídly poškozeným zákazníkům jen vouchery, které mohli použít při zakoupení dalšího letu. V případě Ryanairu měli klienti jedinou možnost – let si přerezervovat.

„Ačkoliv chápeme, že aerolinie v době pandemie zažívaly těžké časy, rozhodně by neměly brát peníze navíc od lidí za to, že dodržují zákon,” nechal se slyšet šéf úřadu Andrea Coscelli.

Tribunál EU zrušil povolení pomoci německým aerolinkám Condor

Ekonomika

Podle něj si zákazníci tyto lety rezervovali v dobré víře a letět nemohli kvůli okolnostem, které nemohli ovlivnit. „Domníváme se, že tito lidé si zaslouží nabídku vrácení peněz,” dodal Coscelli.

British Airways označily vyšetřování za „neskutečné” a jakýkoliv trest podle nich může ohrozit pracovní místa a celou britskou ekonomiku.

Reklama

Související články

Litva zakázala létat přes Bělorusko

Litva od úterý zakáže letadlům, která budou přistávat na jejích letištích nebo z nich vzlétat, využívat běloruský vzdušný prostor. Uvedla to agentura AFP.

Výběr článků

Načítám