Hlavní obsah

Rusové do Varů nelétají, tamní letiště čeká o polovinu nižší zisky

Právo, vor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary

O zhruba polovinu nižší zisky, namísto deseti pouze asi 5,5 miliónu korun, čeká na konci roku karlovarské mezinárodní letiště v Olšových Vratech. Důvodem je meziroční propad počtu cestujících, který na konci října dosáhl 17,6 procenta.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Mezinárodní letiště v Karlových Varech-Olšových Vratech

Článek

Chybějí především cestující z Ruské federace, kde se propadl, kvůli sankcím Západu uvaleným v souvislosti s anexí Krymu a klesajícím cenám ropy, rubl o asi 30 procent.

„Očekáváme nižší meziroční výnosy o 9,46 procenta,“ uvedl náměstek karlovarského hejtmana Petr Navrátil (ČSSD). „Na druhou stranu se snížily díky slabé zimě náklady meziročně o 6,65 procenta,“ vysvětlil Navrátil. Nemusela se tak často odklízet plocha letiště a také náklady na teplo byly nižší.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„Odložili jsme rovněž některé plánované investice do letiště, jako třeba kácení stromů v jeho okolí, a především projektové přípravy rozšíření letiště,“ poznamenal Navrátil s tím, že odložena byla prozatím investice do výstavby nové V.I.P. zóny. Naopak se stále počítá s vylepšením zázemí a techniky letištních hasičů.

Reklama

Výběr článků

Načítám