Hlavní obsah

Revoluční technologie v seznamování míří do pražských barů, může vám ubrat soukromí

Novinky, Tereza Seidlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Technologický pokrok je znatelný už téměř ve všech oblastech lidského života. Další inovace teď míří do barů a restaurací. Česká firma nainstalovala v baru na pražském Smíchově speciální dotykové terminály, pomocí nichž si mohou zákazníci nejen objednávat jídlo a pití, ale zároveň komunikovat mezi stoly, ovládat jukebox, připojit se na internet nebo hrát online hry. Čeká nás snad společenská revoluce?

Podívejte se, jak fungují první dotykové obrazovky v pražském baru Dog´s BollocksVideo: Novinky

 
Článek

Dotykové obrazovky české výroby Life Table jsou vůbec první svého druhu na světě, před třemi měsíci je firma instalovala v baru v Moskvě a prý se těší ohromnému zájmu. Praha má tento zábavní experiment vyzkoušet jako druhé město na světě.

O co přesně jde?

Díky interaktivním obrazovkám si hosté podniku mohou objednávat sami bez pomoci číšníka, zároveň mohou po celou dobu sledovat stav svého účtu a své objednávky i stornovat. Přístroj jim prý navíc může pomoci vybrat k jídlu vhodný nápoj, oznámkovat služby baru nebo si stisknutím obrazovky zavolat obsluhu. Revoluční ale mají být obrazovky nejen kvůli pohodlnějšímu a rychlejšímu servisu, ale zejména kvůli zábavě.

Foto: Novinky

Každý u stolu si bude moci navolit, jakou má právě náladu

„V interaktivní mapě podniku lze zjistit, kdo u jakého stolu sedí a jakou má náladu, tu si tam hosté sami zadávají. Potom můžete na stůl, který se vám zamlouvá, mrknout, popřípadě s ním začít chatovat, hrát online hry nebo mu poslat dárek, například v podobě drinku,“ popisuje funkce Life Tablu obchodní ředitel produktu David Víteček.

Zároveň to podle něho ale neznamená, že se z hostů stanou asociální, izolovaní jedinci, kteří budou celý večer komunikovat jen virtuálně. Obrazovky mají sloužit prý hlavně na prolomení ledů a jako jednodušší rozjezd konverzace.

Foto: Novinky

Pomocí obrazovek si hosté budou moci chatovat s jinými stoly

Parametry zařízení

Obrazovky jsou pokryté nerozbitným sklem, které při testování vydrželo i pády opravdu těžkých předmětů. A i v praxi už prý ustály poněkud agresivnější štamgasty. Na míru postavený počítač pracuje s procesorem Intel Core i3 a běží na něm terminálová aplikace pod Windows 7. Instalace jednoho přístroje stojí 50 000 korun a zahrnuje i náklady spojené s dvouletým vývojem zařízení.

Výrobce počítá s tím, že se budou terminály zatím instalovat pouze v pražských barech, od roku 2012 by ale chtěl proniknout i do dalších českých měst.

Reklama

Výběr článků

Načítám