Hlavní obsah

Řetězci obchodů Ahold Delhaize stoupl zisk o 73 procent

Maloobchodní společnost Ahold Delhaize zvýšila v prvním čtvrtletí čistý zisk o 73 procent na 356 miliónů eur (9,5 miliardy korun). Oznámila to ve středu firma, která působí rovněž v Česku. Hospodářské výsledky podniku podpořilo snižování nákladů, které kompenzovalo slabší tržby ve Spojených státech.

Foto: Milan Malíček, Právo

Prodejna potravin Albert nizozemské společnosti Ahold

Článek

Provozní zisk bez zahrnutí jednorázových položek dosáhl 604 miliónů eur (16,1 miliardy korun). Překonal tak očekávání analytiků, kteří jej podle průzkumu agentury Reuters odhadovali v průměru na 589 miliónů eur.

Nizozemský Ahold loni v červnu dokončil fúzi s belgickou společností Delhaize v hodnotě kolem deseti miliard eur. Sloučená skupina je čtvrtým největším maloobchodním řetězcem v Evropě a jedním z největších ve Spojených státech. V letošním roce firma čeká ze spojení úspory 220 miliónů eur (5,87 miliardy korun).

Ahold vstoupil na český trh v roce 1990. V současnosti má v České republice přes 300 hypermarketů a supermarketů značky Albert a zaměstnává zde více než 17 500 lidí. Společnost Delhaize v minulosti na českém trhu provozovala supermarkety Delvita, v roce 2007 je ale prodala německé maloobchodní skupině REWE Group.

Reklama

Související články

Kaufland v Česku vydělal přes dvě miliardy

Obchodní řetězec Kaufland zvýšil v Česku ve finančním roce 2015/2016 tržby o pět procent na 58,3 miliardy korun. Zisk společnosti před zdaněním klesl o dvě...

Výběr článků

Načítám