Hlavní obsah

Ředitelství silnic dostane stovku terénních Hyundai Tucson

Novinky, tov

Ministerstvo dopravy nakoupí 204 auta pro své úředníky a podřízené organizace. 182 aut bude značky Hyundai, nejvíc z nich nových SUV Tucson. Škoda dodá jen 22 superby. Vyplývá to z výsledků elektronické aukce, o kterých na dotaz Novinek informovalo ministerstvo.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Hyundai Tucson

Článek

Nejvíc nových aut má dostat Ředitelství silnic a dálnic, celkem 178. Z toho je 108 SUV Hyundai Tucson, které letos začali vyrábět v Nošovicích.

Pro úředníky samotného ministerstva dopravy je určeno 22 nových vozů - deset sedanů Hyundai i40 a dvanáct superbů. Mezi dalšími nakoupenými modely jsou ještě Hyundai iX 20.

Tři nové vozy dostane Drážní úřad a jeden superb Státní fond dopravní infrastruktury (SFDI).

„Jedná se zejména o obměnu vozového parku, kdy většina vozidel byla již ve špatném technickém stavu a měla velké množství najetých kilometrů, " řekl Novinkám Tomáš Lukašík z tiskového odboru ministerstva dopravy.

Celková cena za 208 vozů je 103 miliónů korun. Předpokládaná hodnota zakázky byla podle ministerstva o víc než deset miliónů vyšší.

Většina nakoupených aut je s naftovým pohonem. Nedávno schválený Národní akční plán čisté mobility přitom uvádí, že by se úřady měly snažit nakupovat především ekologická vozidla.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám