Hlavní obsah

Ředitel přes mýtné nepodával majetková přiznání, ministerstvo to řešit nebude

Právo, jn
Praha

Případem šéfa úseku elektronického mýtného Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Václava Nestrašila, jenž několikrát porušil svou povinnost podávat každoročně majetkové přiznání, se ministerstvo dopravy (MD) zabývat nehodlá. Podle něj musí kauzu přešetřit samo ŘSD.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

„Nestrašil je v tuto chvíli zaměstnancem Ředitelství silnic a dálnic. Už loni slíbil, že chybějící majetková přiznání doplní. Záležitostí jsme se teď znovu zabývali a předali ji k vyřízení generálnímu řediteli ŘSD Davidu Čermákovi. Ten by měl vše posoudit a rozhodnout, jestli nepodat podnět k příslušným orgánům,“ řekl v pondělí Právu mluvčí MD Martin Novák.

Jak upozornily Lidové noviny, Nestrašil v přiznáních opomněl uvést například dům v hodnotě nejméně 15,5 miliónu korun či hypotéku na byt za 6,1 miliónu Kč. Na starosti přitom má systém mýtného, a tím spíše by měl dbát na svou důvěryhodnost.

„Nestrašil má řádnou bezpečnostní prověrku, do níž předkládal veškeré bankovní účty i daňová přiznání. To je pro mne zásadní dokument k jeho důvěryhodnosti,“ sdělil Čermák.

Záležitost by se však měla přešetřit i v souvislosti se zprávou Nejvyššího kontrolního úřadu (NKÚ), která v minulém týdnu označila některá smluvní ujednání o mýtném za nevýhodná pro stát.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám