Hlavní obsah

Raiffeisenbank v Česku klesl zisk o polovinu na 1,7 miliardy

Novinky, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Raiffeisenbank v Česku za prvních devět měsíců letošního roku dosáhla čistého zisku 1,7 miliardy korun. To je o 53,2 procenta méně než před rokem. Banka o tom informovala ve čtvrtek.

Foto: Milan Malíček, Právo

Raiffeisenbank na Karlově náměstí, Praha.

Článek

Bance klesly celkové provozní výnosy o 12,3 procenta na 7,72 miliardy korun. Z toho čisté úrokové výnosy činily 5,6 miliardy korun, což představuje meziroční pokles o 13,8 procenta.

Air Bank zvýšila zisk o osm procent

Ekonomika

Provozní náklady dosáhly výše 4,7 miliardy korun, což je o 1,4 procenta méně než ve stejném období loňského roku. Podle banky za tímto poklesem stojí snížení výdajů na marketing a nákladů na zaměstnance.

Raiffeisenbank působí na českém trhu od roku 1993. Jejím majoritním akcionářem je rakouská instituce Raiffeisen Bank International A.G. Ta ve třetím čtvrtletí vykázala meziroční pokles čistého zisku o 24 procent na 230 milionů eur (6 miliard korun).

Foto: Leonhard Foeger, Reuters

Budova Raiffeisen Bank International, matky české Raiffeisenbank, ve Vídni.

Reklama

Související články

Čistý zisk bank v pololetí klesl o 19 miliard

Bankám a spořitelnám v Česku v letošním prvním pololetí klesl souhrnný čistý zisk meziročně o 19 miliard Kč na 26,57 miliardy korun. Vyplývá to z dat, která...

Výběr článků

Načítám