Hlavní obsah

Česká spořitelna chce v Česku převzít Waldviertler Sparkasse

Česká spořitelna plánuje převzít české pobočky rakouské banky Waldviertler Sparkasse. Transakci posuzuje Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS), který o tom informoval na svých stránkách. Transakci potvrdil i mluvčí České spořitelny Filip Hrubý.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Záměrem spořitelny je převzít české pobočky a byznys banky Waldviertler Sparkasse (WSPK CZ) a počátkem příštího roku je začlenit do sítě České spořitelny,” uvedl Hrubý. Transakci musí kromě ÚOHS povolit také Česká národní banka.

Podle České spořitelny obě banky podepsaly smlouvu o smlouvě budoucí.

„Plánujeme koupit WSPK CZ jako fungující celek, tedy všechny její klienty, smlouvy, zaměstnance, know-how, pobočky, či vztahy dodavatelské vztahy,” uvedl Wolfgang Schopf, místopředseda představenstva České spořitelny.

Účet byl uzamčen, zkouší podvodníci napálit klienty České spořitelny

Bezpečnost

Waldviertler Sparkasse je rakouská regionální banka z rakouské skupiny spořitelen Sparkassengruppe. V Česku působí od roku 1994, má celkem sedm poboček v jižních Čechách, na Vysočina a na jižní Moravě.

Česká spořitelna je největší bankou v Česku podle počtu klientů, kterých měla ke konci prvního pololetí 4,5 milionu. Vlastníkem České spořitelny je rakouská finanční skupina Erste Group Bank.

Reklama

Související články

České spořitelně klesl zisk o pětinu

České spořitelně klesl v prvním čtvrtletí meziročně klesl čistý zisk o 19,8 procenta na 3,2 miliardy korun. Banka to uvedla ve čtvrteční tiskové zprávě.

Výběr článků

Načítám