Hlavní obsah

Air Bank zvýšila zisk o osm procent

Novinky, bož

Air Bank za první tři čtvrtletí letošního roku vykázala čistý zisk 1,2 miliardy korun, což znamená, že meziroční nárůst byl o 8 procent. Banka je součástí skupiny PPF nejbohatšího Čecha Petra Kellnera.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Výnosy banky v souvislosti s ekonomickými dopady boje proti epidemii koronaviru v ČR zůstaly sice meziročně na stejné výši, ale Air Bank se stejně jako v předchozím čtvrtletí především dařilo dál snižovat provozní náklady,” uvedla banka v tiskové zprávě.

Správní a režijní náklady banky snížila meziročně o 8 procent na 1,1 miliardy. Čisté výnosy činily 2,6 miliardy korun, stejně jako před rokem.

Objem klientských vkladů vzrostl meziročně o 13 procent na 118,4 miliardy korun, objem úvěrů se potom zvýšil o 11 procent na 58 miliard.

Air Bank za půl roku vydělala 783 milionů korun

Ekonomika

Celková bilanční suma Air Bank, tedy součet jejích aktiv nebo pasiv, meziročně stoupla o 15 procent na 132,7 miliardy. Vlastní kapitál banky je aktuálně o 24 procent vyšší než před rokem, když dosáhl 11 miliard korun.

Počet klientů banky meziročně na konci září meziročně stoupl o 11 procent na 847 092. Tito klienti mají u banky celkem 962 552 běžných účtů a 542 039 spořicích účtů. Počet běžných účtů tak narostl meziročně o 12 procent a počet spořicích účtů o 13 procent.

Reklama

Související články

Čistý zisk bank v pololetí klesl o 19 miliard

Bankám a spořitelnám v Česku v letošním prvním pololetí klesl souhrnný čistý zisk meziročně o 19 miliard Kč na 26,57 miliardy korun. Vyplývá to z dat, která...

Výběr článků

Načítám