Hlavní obsah

Racio končí s prodejem řady Křehké plátky

Novinky, pit
Praha

Společnost Racio se rozhodla ukončit prodej celé výrobkové řady Křehké plátky. Důvodem je opětovné překročení limitu lepku v přirozeně bezlepkovém výrobku Křehké plátky kukuřičné s česnekem a cibulí, jak zjistila Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI). Novinkám to potvrdila Drahomíra Varganová z PR agentury Botticelli.

Článek

Společnost Racio na základě informace Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI) o výsledku jejich kontroly zastavila odběr všech produktů od firmy POEX Velké Meziříčí a zahájila stahování těchto produktů z trhu. [celá zpráva]

Ve firmě POEX byly vyráběny pod značkou Racio 3 produkty, a to: Křehké plátky kukuřičné s česnekem a cibulí, Křehké plátky kukuřičné s hrachovou vlákninou a Křehké plátky rýžové. Veškeré zásoby těchto produktů budou v následujících dnech z trhu staženy.

Současně byla ukončena s firmou POEX Velké Meziříčí spolupráce a bylo zahájeno jednání s novým dodavatelem. "Konkrétní jméno zatím není známo, v jednání jsou dva až tři dodavatelé," doplnila Varganová pro Novinky. Nově zajištěné produkty budou na prodejnách během 10 dnů a budou zabaleny v odlišných obalech za účelem snadné identifikace spotřebitelem.

Dalších bezlepkových výrobků Racio jako chlebíčky, vločky či kokosky se problém netýká, veškeré vlastní výrobky i výrobky nakupované od ostatních dodavatelů jsou podrobovány zpřísněným kontrolám.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám