Hlavní obsah

Provozní zisk Volkswagenu loni vzrostl na nový rekord

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

Největší evropské automobilce Volkswagen vzrostl loni provozní zisk o 1,5 procenta na rekordních 11,7 miliardy eur (320,3 miliardy Kč). Hospodaření firmy podpořil rekordní prodej dražších luxusních aut. Oznámila to v pátek automobilka, jejíž součástí je i česká Škoda Auto.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Článek

Volkswagen tak mírně překonal svoji prognózu, která předpokládala, že provozní zisk za loňský rok zůstane na stejné úrovni jako v roce 2012. Tržby skupiny se zvýšily o 2,2 procenta na 197 miliardy eur.

Dodávky aut zákazníkům se loni zvýšily o 4,9 procenta na 9,73 milionu vozů a rovněž byly rekordní. Pomohl zvláště vysoký růst v Číně.

Volkswagen je největší automobilkou v Evropě. Do roku 2018 se hodlá stát největším výrobcem aut na světě. Součástí koncernu Volkswagen jsou vedle vlajkové VW a Škody i značky Audi, Bentley, Bugatti, Lamborghini či Seat. Předloni firma převzala výrobce sportovních vozů Porsche.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám