Hlavní obsah

Přetížená dodávka vezla půl tuny rozmraženého masa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Veterináři s policií a celníky našli ve vozidle jedoucím z Prahy po dálnici D8 skoro půl tuny mražené drůbeže a mořských plodů, dodávka ale neměla mrazicí zařízení. Řidič ani neměl k potravinám nutné doklady. Přepravci tak nyní hrozí až milionová pokuta, uvedla ve čtvrtek Státní veterinární správa (SVS).

Foto: SVS

Přepravci hrozí pokuta až milion korun

Článek

Na zásilku přišli původně policisté, kteří zjistili, že dodávka je o 1500 kilogramů přetížená. Poté zavolali celníky a veterináře. Za přetížený automobil dostal provozovatel pětitisícovou pokutu, případ se bude dále řešit ve správním řízení.

„Přivolaní inspektoři SVS zjistili, že vozidlo nemá chladicí ani mrazicí vybavení, čímž došlo k porušení mrazírenského řetězce, řidič nepředložil k přepravovaným potravinám žádné dokumenty, vozidlo navíc nebylo schválené pro přepravu potravin,” dodali veterináři. Ti potraviny znehodnotili a nařídili jejich likvidaci.

Foto: SVS

Maso veterináři znehodnotili modrou barvou

Loni například těsně před Vánoci zastavila policie na D1 na Vysočině auto, které nelegálně převáželo půl tuny masa, především jehněčího. Kvůli zápachu a podezření z porušení hygienických a veterinárních předpisů policisté přivolali celníky. Podle veterinářů šlo o největší záchyt nelegální přepravy živočišných produktů v kraji Vysočina za rok 2019, maso bylo zlikvidováno.

Dopravci hrozí milionová pokuta. Většinou je ale uložená pokuta řádově nižší. Podle mluvčího šlo o auto s rakouskou poznávací značkou a tureckou posádkou.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám