Hlavní obsah

PPF chce vytěsnit minoritní akcionáře CETIN

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Investiční skupina PPF navrhne na valné hromadě společnosti Česká telekomunikační infrastruktura (CETIN) vytěsnění minoritních akcionářů. Za jednu akcii by měli dostat 172,4 korun. V úterý to oznámili zástupci PPF s tím, že o svolání hromady požádali v pondělí.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

PPF navrhne nucený přechod všech akcií ostatních akcionářů CETIN na hlavního akcionáře, kterým je společnost PPF A4. Ta v současnosti vlastní přes 90 procent CETIN, který vznikl letos v červnu oddělením sítí a datových center od O2. PPF naopak již dříve oznámila, že nehodlá vytěsňovat akcionáře operátora O2, ve kterém má rovněž majoritu.

Cena byla stanovena nezávislým znaleckým posudkem Ernst & Young.

Nabídka na akcii CETIN spolu s aktuální hodnotou akcie O2 na pražské burze představuje v součtu přibližně 403 korun, uvedla PPF. Akviziční cena, kterou před dvěma lety skupina PPF zaplatila za původní O2 španělské Telefonice, byla přitom 305 korun za akcii, takto tedy akcionáři získají sto korun navíc. Dalších téměř 50 korun získali v tomto období na dividendách.

Skupina PPF Petra Kellnera investuje do řady odvětví od bankovnictví a finančních služeb, přes telekomunikace, biotechnologie, pojišťovnictví, nemovitosti, maloobchodní služby až po zemědělství. PPF působí v Evropě, Rusku, Asii a USA a vlastní aktiva ve výši 21,3 miliardy eur.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám