Hlavní obsah

Pozemky u D11: Štrosová podepsala, čeká se na Havránkovou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové získal od Jaroslavy Štrosové ideální polovinu pozemku potřebnou k dostavbě dálnice D11 k Hradci Králové. Štrosová již s městem podepsala kupní smlouvu, potvrdil ve čtvrtek syn Štrosové, advokát David Štros.

Foto: Ludmila Žlábková, Právo

Dostavbu dálnice provede sdružení firem Eurovia, Metrostav a Strabag, na stavbě by mohlo pracovat zhruba 150 lidí.

Článek

Dálnice, kde stavbaři nedávno obnovili práce, končí před Hradcem Králové a motoristé z ní sjíždějí přes křižovatku u Opatovic nad Labem či přes provizorní sjezd u Libišan.

"Smlouva je podepsaná, pro nás to je celé vyřízená záležitost," řekl Štros. Radnice nabídla Štrosové za polovinu z pozemku o výměře 0,27 hektaru 1,7 miliónu korun.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Úřady dále jednají s Ludmilou Havránkovou, sestrou Štrosové, které patří druhá polovina pozemku. Ministr dopravy Antonín Prachař při zahájení dostavby dálnice do Hradce Králové uvedl, že se jedná o několika variantách. [celá zpráva]

Foto: David Ryneš, Mapy.cz

"Myslím si, že jsme na dobré cestě a v horizontu několika málo dnů či týdnů budeme mít příslušné pozemky," uvedl tehdy. Pozemky, které vlastnila výhradně statkářka Havránková, získal stát v roce 2011, po 17 letech jednání.

Hradec Králové oznámil, že pokud pozemek získá, smění ho s Ředitelstvím silnic a dálnic za pozemky státu pod městským autobusovým nádražím. Z těch město nyní platí státu nájemné. Hradecký primátor Zdeněk Fink uvedl, že transakce bude pro město výhodná.

Reklama

Výběr článků

Načítám