Hlavní obsah

Pošta: Zásilky se kvůli koronaviru mohou zpožďovat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kvůli nákaze koronavirem v některých oblastech se zpozdí doručování Českou poštou. Zásilky se mohou v části regionů na západě a východě Čech zpozdit o dva až tři dny. Uvedla to v pátek Česká pošta v tiskové zprávě.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Důvodem je aktuální nedostatek kmenových zaměstnanců, kteří jsou buď nemocní, nejen s covidem, nebo jsou v karanténě. Obdobná situace se týká i brigádníků, kterých je ze stejných důvodů v daných lokalitách nedostatek," uvedl mluvčí pošty Matyáš Vitík.

Balík nepřišel? Doručovatelé na příjemce často ani nezvoní

Domácí

Pandemická situace na České poště kopíruje stav v celé České republice. Nejpostiženějšími lokalitami, kde dochází kvůli absenci pošťáků ke zpoždění v dodávání zásilek, jsou Domažlicko, Tachovsko, Sokolovsko, Chebsko a Klatovsko na západě Čech a Trutnovsko, Náchodsko, Chotěbořsko a Havlíčkobrodsko ve východních Čechách. Zpoždění v doručení listovních a balíkových zásilek může dosáhnout dvou až tří dnů.

Česká pošta zaměstnává kolem 27 000 lidí a provozuje 3200 poboček.

Reklama

Výběr článků

Načítám