Hlavní obsah

Poptávka po dřevu a po dopravě stoupla, ukázal průzkum

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Mezi nejžádanější produkty či obory jsou v letošním roce mezi poptávajícími dřevo a doprava, které zaznamenaly růst. Vyplývá to z analýzy poptávkového systému ePoptávka.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Podle Otto Kočího, zástupce ePoptávky, nedošlo k výraznému propadu ani u stavebnictví, což vzhledem k ekonomické krizi může působit poněkud překvapivě. „Poptávky po stavebních pracích zaznamenaly zhruba stejný průběh jako v předcházejících letech,“ uvedl Kočí s tím, že podobný stav panuje u stavebního materiálu nebo strojírenství.

„Překvapeni jsme byli spíše skokovým zájmem o dřevo,“ doplnil Kočí, podle něhož poptávka například v srpnu stoupla o 40 procent. Poptávající mají zájem převážně o palivové dřevo, kterým nahrazují jak tradiční, tak nově zavedené alternativní zdroje vytápění.

Druhou oblastí, o kterou byl zájem, se stala doprava. Poptávka po dopravních službách se podle Kočího skokově zvýšila a i nadále vykazuje vzrůstající tendenci. „Zatímco v uplynulých dvou letech bylo průměrně měsíčně zadáno necelých 400 poptávek na dopravu, od letošního ledna zájem rapidně roste,“ připomněl Kočí. Poptávky po dopravních službách se zvýšily o pětinu, takže nyní jde podle Kočího o 650 poptávajících každý měsíc

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám