Hlavní obsah

Pojišťovny mají nahlášeny z červnových bouřek škody za 3,8 miliardy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pojišťovny mají nahlášeno z bouřek, které zasáhly zemi v předminulém týdnu, 26 900 škod za 3,841 miliardy korun. Celkem odhadují 36 000 škod za 5,1 miliardy Kč. ČTK o tom dnes informovala Česká asociace pojišťoven. Klientům vyplatily pojišťovny 436 milionů korun.

Foto: Petr Horník, Právo

Odklízení následků tornáda v obci Moravská Nová Ves.

Článek

Vyřízeno je podle asociace 28 procent všech nahlášených pojistných událostí, u pojištění budov občanů je to 44 procent. Vyplacené škody se zhruba na polovinu dělí na pojištění občanů a podnikatelská pojištění. Zatímco u občanů činí průměrná škoda 85 400 korun, u podnikatelů 380 000 korun.

V případě samotného tornáda, které pustošilo oblast mezi Hodonínem a Břeclaví, pojišťovny odhadují počet škod na 13 700 za 3,7 miliardy Kč. Nahlášeno jich mají 9300 za 2,7 miliardy korun.

Zkáza v Moravské Nové VsiVideo: Miroslav Homola, Právo

Červnové bouřky by se tak podle expertů pro pojišťovny mohly stát čtvrtou nejnákladnější živelní pojistnou událostí od vzniku ČR v roce 1993. „Odhady zatím máme jen hrubé. Ale pokud by byly pojištěné škody na majetku zhruba tři miliardy Kč, dostalo by se tornádo hned za troje rozsáhlé povodně a přeskočilo by všechny orkány,“ uvedla dříve mluvčí asociace Veronika Nová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám