Hlavní obsah

Pohonné hmoty v Česku dál zdražují, benzín stojí průměrně 26,90 Kč

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Ceny pohonných hmot v Česku od minulého týdne opět vzrostly. Nejprodávanější benzín Natural 95 zdražil o 14 haléřů na průměrných 26,90 Kč za litr. Nafta se nyní prodává průměrně za 25,72 Kč za litr, což je o 25 haléřů více než minulou středu. Vyplývá to z údajů firmy CCS, která ceny dlouhodobě sleduje.

Foto: David Ryneš, Novinky

Ceny pohonných hmot v České republice k 23. březnu

Článek

Nejdražší pohonné hmoty zůstávají v Praze. Tamní čerpací stanice nabízejí benzín v průměru za 27,54 koruny za litr a naftu za 26,53 koruny za litr.

Naopak nejlevnější benzín je v Ústeckém kraji, kde stojí průměrně 26,42 koruny. V sousedním Libereckém kraji pak zaplatí řidiči nejméně za naftu, a to v průměru 25,23 koruny.

Podle ekonomů kvůli růstu cen ropy ceny benzínu a nafty v Česku dál porostou až k 28 korunám za litr. [celá zpráva]

Paliva zlevňovala nepřetržitě od loňského listopadu až do začátku března, a dostaly se tak na nejnižší ceny za sedm let. Nejlevnější byl benzín podle údajů CCS na začátku letošního března, kdy stál v průměru 26,43 koruny za litr. Nejlevnější nafta byla na konci února, kdy ji řidiči v průměru čerpali za 24,77 koruny za litr.

Nejdražší byly pohonné hmoty v období posledních sedmi let v roce 2012, kdy benzín stál v Česku přes 38 korun a nafta 37 korun.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám