Hlavní obsah

Petice volá po dostavbě deseti kilometrů dálnice D1

Právo, Miroslav Homola

Petici upozorňující na zastavenou dostavbu D1 u Říkovic na Přerovsku iniciovalo Sdružení pro rozvoj dopravní infrastruktury na Moravě. Upozorňuje i na marné snahy dokončit rychlostní komunikaci z Pohořelic k hranicím s Rakouskem, kde je již hotová dálnice z Vídně ve směru na Brno.

Foto: ŘSD Brno

Konec dálnice na Ostravu před Přerovem

Článek

Dostavba úseku D1 se kvůli sporům o pozemky táhne již deset let.

„Impuls k sestavení petice a její rozšíření dali samotní občané, kteří už mají dost nekonečných kolon a ucpaného Přerova a kteří výstavbu dálnice podporují,“ uvedl řekl Právu Libor Lukáš, předseda Sdružení pro rozvoj dopravní infrastruktury na Moravě.

Na D1 ve směru na Přerov se střetla čtyři auta, dálnice uzavřena

Krimi

Petici s vysvětlením posílají iniciátoři na samosprávy obcí nejen na Přerovsku, ale i na další místa. „Situace se dotýká dopravy v celé zemi i z jižní Moravy či Zlínska chtějí cestovat lidé pohodlněji, a ne stejnými trasami jako před šedesáti léty, což v případě nedokončení tohoto úseku není rozhodně nadsázka. Někdo už musí říct dost,“ říká rozhořčeně Lukáš, který předpokládá, že na jaře už bude mít petice podpisů dostatek.

„Jsem rád, že se tentokrát na podporu naší stavby ozve formou podpisu i většinou mlčící většina,“ řekl David Fiala, ředitel závodu Brno Ředitelství silnic a dálnic Brno.

Jestliže se nepodaří získat na dokončení do listopadu příštího roku patřičná povolení, stavba se zpozdí o nejméně další čtyři roky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám