Hlavní obsah

Penta prodala Francouzům za miliardy firmu na správu nemovitostí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skupina Penta Investments v pondělí podepsala smlouvu o prodeji stoprocentního vlastnického podílu ve společnosti AB Facility v Česku a na Slovensku francouzské firmě Atalian. Informoval o tom mluvčí Penty Ivo Mravinac. Cenu neuvedl, podle Hospodářských novin by se mohla pohybovat v řádu miliard korun.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Šéf Penty Marek Dospiva

Článek

„Společnost AB Facility nepatří velikostně ke strategickým investicím, které chce Penta dlouhodobě rozvíjet, a proto jsme se rozhodli ji prodat,“ řekl investiční ředitel Penty Zdeněk Kubát.

AB Facility patří mezi největší správce nemovitostí v tuzemsku. Ke konci loňského roku zaměstnávala v ČR a na Slovensku 4 500 lidí a spravovala dohromady 6 650 objektů. Celkové tržby pak dosáhly 73 miliónů eur (1,97 miliardy korun).

Penta je středoevropská investiční skupina. V roce 1994 ji založili Marek Dospiva a Jaroslav Haščák. Působí zejména ve zdravotnictví, finančních službách, výrobě, maloobchodu a v realitách ve více než deseti zemích Evropy.

Loni Penta prodala za 7,6 miliardy korun pražské administrativní centrum Florentinum čínské CEFC. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám