Hlavní obsah

Oskar už patří firmě Vodafone

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Největší světový mobilní operátor Vodafone doplatil dosavadnímu vlastníku Oskara kanadské firmě TIW sumu za koupi operátora. Spolu s ním koupil od Kanaďanů i rumunského operátora Mobifone. Za oba zaplatil 3,5 miliardy dolarů, tedy asi 84 miliard korun. Částka za Oskar se odhaduje na 30 miliard korun.

Článek

Spolu s firmami, které jsou posledním majetkem kanadské společnosti, převezme Vodafone i 950 miliónů dolarů dluhů. TIW, společnost, která se kdysi chtěla stát předním operátorem, posléze zanikne. Převzetí operátorů v úterý potvrdil Vodafone.

Je pravděpodobné, že britský operátor, který má po celém světě přes 58 miliónů zákazníků značku Oskar přejmenuje, na českém trhu by se tak jméno Vodafone mohlo objevit příští rok. Firma se netají tím, že by ráda přetáhla zákazníky konkurenci. Oskar má nyní necelých 1,9 miliónu zákazníků, Konkurenční operátoři Eurotel a T-Mobile každý přes čtyři milióny.

Klienti si od velkého hráče mohou slibovat hlavně levnější roaming. Velký boj vypukne zřejmě i o firemní zákazníky. Ti by mohli dát jménu světového operátora přednost před stávajícími službami Eurotelu nebo T-Mobilu, kteří si je naopak budou chtít udržet.

Reklama

Související články

Oskara koupí světový operátor Vodafone

Největší mobilní operátor na světě, britský Vodafone, se dohodl s majitelem nejmenšího českého operátora Oskar, kanadskou společností TIW, že koupí...

Výběr článků

Načítám