Hlavní obsah

OMV převzala 139 benzínek Avanti a posílila pozici v Evropě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ČESKÁ REPUBLIKA

Ropná a plynárenská společnost OMV převzala v Rakousku, České republice a na Slovensku 139 čerpacích stanic, které původně provozovala rakouská firma Avanti. V ČR firma zvýšila počet pump o 11 na 141, tržní podíl vzrostl na 24 procent. Na domácím rakouském trhu firma převzala 108 čerpacích stanic, nyní jich zde provozuje celkem 632.

Foto: archiv hradu Kašperka

ilustrační foto z vystoupení

Článek

OMV to uvedla ve zprávě zaslané ČTK. Cena akvizice se pohybuje kolem 40 miliónů EUR (1,3 miliardy korun).  Na Slovensku se síť OMV rozrostla o 20 stanic na 95, podíl na trhu stoupl na 15 procent. Koupi sítě čerpacích stanic Avanti oznámila OMV letos v březnu.

"V Rakousku budeme nadále používat dobře zavedenou značku Avanti," uvedl místopředseda představenstva OMV Gerhard Roiss. V České republice a na Slovensku bude firma většinu benzinových pump Avanti provozovat pod značku OMV.

OMV je největší ropnou a plynárenskou společností ve střední a východní Evropě. Díky akvizici čerpacích stanic Avanti provozuje celkem 1767 čerpacích stanic. Loni celkové tržby skupiny činily 7,1 miliardy eur, zaměstnává více než 5800 lidí. Do roku 2008 hodlá OMV zvýšit tržní podíl ve střední a východní Evropě z deseti na 20 procent. Pravděpodobně se zúčastní i tendru na prodej státního podílu v českém petrochemickém holdingu Unipetrol.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám