Hlavní obsah

OKD má málo horníků, nabízí náborový příspěvek

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Těžební společnost OKD láká nové horníky na náborový příspěvek. OKD nyní potřebuje až stovku zaměstnanců v důlních profesích. Firmě se nedaří sehnat horníky, přestože jich v březnu odešla ze ztrátového Dolu Paskov více než tisícovka. Právě propuštěným horníkům nabídla opět práci.

Foto: OKD

Zhruba stovka horníků chybí těžební firmě OKD. Nové zaměstnance se proto snaží nalákat prostřednictvím náborového příspěvku.

Článek

„Oslovili jsme i bývalé zaměstnance Dolu Paskov s nabídkou, že se mohou vrátit do karvinské části revíru,“ uvedl mluvčí OKD Ivo Čelechovský s tím, že těmto lidem firma nabízí motivační příspěvek ve výši 80 tisíc korun.

To je částka, kterou jim společnost nabízela za přechod do karvinské části OKD už dříve, většina toho však tehdy nevyužila.

Příspěvek společnost nabízí i pro nové zaměstnance. „Každý z nich bude mít nárok na příspěvek 40 tisíc korun. Stávající zaměstnanec, který přivede nového kolegu, získá odměnu pět tisíc,“ nastínil.

Firma uhradí i lékařskou prohlídku

V rámci náboru přichystala OKD i další změny. Společnost nyní třeba zaplatí vstupní lékařskou prohlídku – jedná se o částku v řádech tisíců.

„Tu dosud musel uhradit zájemce o práci, teď ji nově zaplatí OKD. Podmínkou je, že pokud uchazeč splní všechna kritéria vstupní lékařské prohlídky, musí nastoupit do pracovního poměru. V opačném případě částku společnosti uhradí,“ vysvětlila personální ředitelka OKD Radka Naňáková.

V případě vstupních lékařských prohlídek se podle ní jedná o časově omezený projekt jen na dva měsíce. Pak si OKD vyhodnotí, zda se změna v platbě pozitivně odrazila v počtu nově přijatých zaměstnanců.

Novinkou je také využití Poradenského centra OKD v Karviné i pro nábor. Firma si od tohoto kroku slibuje zajištění většího počtu uchazečů o práci a užší spolupráci s úřadem práce.

Reklama

Výběr článků

Načítám