Hlavní obsah

Okamžité dopady dohody o brexitu: Ropa zlevňuje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ropa zlevňuje - obavy z nové mutace koronaviru přebily optimismus z čtvrtečního dosažení dohody o pobrexitových vztazích mezi Británií a Evropskou unií. Severomořská ropa Brent kolem 18:15 SEČ vykazovala pokles o 0,3 procenta na 51,06 dolaru za barel. Americká lehká ropa West Texas Intermediate (WTI) ve stejnou dobu ztrácela také 0,3 procenta na 47,99 dolaru za barel.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Obchodů bylo poslední den před Vánocemi málo. Ve středu oba typy přidaly více než dvě procenta.

Uzavřením obchodní dohody o vztazích s EU po 1. lednu se Británie vyhne chaotickému opuštění jednoho z největších obchodních bloků na světě. To byla věc, před níž mnozí investoři varovali, protože by vyvolala další volatilitu na finančních trzích.

Spokojenost a úleva. Evropská unie a Británie se dohodly na podobě budoucích vztahů

Evropa

„Ačkoli je dohoda pro ropu příznivým faktorem, zůstávají dominantní hnací silou na ropném trhu dopady covidu,” řekl analytik Andrew Lipow ze společnosti Lipow Oil Associates v Houstonu. Jako všichni ostatní, i ropný trh podle něj čeká na širší distribuci vakcín, aby se lidé vrátili ve větším množství na silnice a do letadel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám