Hlavní obsah

Obraz od Toyen Noční slavnost se prodal za 36,48 milionu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obraz Noční slavnost (Ohňostroj) od malířky Toyen se na nedělní aukci v Praze prodal za 30,4 milionu korun. I s aukční přirážkou za něj kupec zaplatí 36,48 milionu korun. Jde o třetí nejdražší dílo avantgardní autorky prodané na tuzemské aukci. Vyvolávací cena díla byla 20 milionů korun.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Obraz Noční slavnost (Ohňostroj) od Toyen (na snímku z 14. května 2021) se v aukci 30. května 2021 v pražské Galerii Kodl prodal včetně aukční přirážky za 36,48 milionů korun. Je to její třetí nejdražší aukční prodej v ČR.

Článek

Nejdráže prodaným obrazem Toyen na českých aukcích je od letošního dubna obraz Cirkus, za který nový majitel zaplatil konečnou cenu 79,56 milionu korun.

Je na druhém místě v žebříčku nejdráže prodaných obrazů na aukcích v ČR za obrazem Divertimento II Františka Kupky, který se loni prodal za 90,24 milionu korun.

Letadlo rumunského diktátora Ceaușesca jde do dražby

Cestování

V nedělní aukci Galerie Kodl na pražském Žofíně se již za milionové částky prodalo několik dalších děl.

Celkem 7,8 milionu korun zaplatí kupec za obraz Jana Zrzavého Rio San Gregorio, Krajina z Brie I a II od Josefa Šímy se prodala za 4,44 milionu korun a obraz s názvem Torso I od Františka Muziky našel kupce s cenou 8,52 milionu korun včetně dvacetiprocentní přirážky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám