Hlavní obsah

Obi chce koupit bauMax

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německá společnost Obi, pod níž spadá síť hobbymarketů, se zajímá o koupi rakouské společnosti bauMax. O možné budoucí akvizici informoval v pátek německý deník Lebensmittel Zeitung. Obi podle deníku již jednalo s věřitelskými bankami bauMaxu. Pro Německou společnost by to byl největší obchod, který kdy učinila.

Foto: Profimedia.cz

Článek

BauMax podobně jako jiné hobbymarkety v Evropě doplatil na nízkou poptávku spojenou se špatnou situací na trhu s bydlením a hospodářskými problémy řady ekonomik. Společnost nyní uskutečňuje plán restrukturalizace, který vypracovala s věřitelskými bankami.

Foto: Profimedia.cz

Mluvčí dvou z těchto finančních ústavů se k věci odmítli vyjádřit, stejně jako majitel Obi, kterým je německá skupina Tengelmann, podotýká agentura Reuters. Mluvčí bauMaxu uvedla, že žádný "proces prodeje" v současnosti neprobíhá a banky stojí za prováděnými restrukturalizačními plány.

Obi působí v 11 evropských zemích. V Německu má v současnosti 350 prodejen, dalších 228 provozuje v dalších deseti evropských zemích, stojí na webu této společnosti v ČR. BauMax má zastoupení v šesti státech Evropy. V současné době provozuje 127 prodejen, z nichž 24 se nachází v tuzemsku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám