Hlavní obsah

O2 zvýšila zisk na 1,3 miliardy korun

Novinky, ČTK, bož

Operátor O2 zvýšil v prvním čtvrtletí čistý zisk o 1,9 procenta na 1,29 miliardy korun. Celkové konsolidované provozní výnosy vzrostly o 5,4 procenta na 10,11 miliardy korun. Hlavními zdroji růstu byly výnosy z O2 TV, mobilních dat, ICT a dceřiné firmy na Slovensku. Kompenzovaly negativní dopad pandemie na příjmy z roamingu, uvedla společnost v pátek.

Foto: Novinky

Operátor O2 zvýšil v prvním čtvrtletí čistý zisk o 1,9 procenta na 1,29 miliardy korun.

Článek

„Už je to rok, co se potýkáme se všemi problémy, které s sebou pandemie přináší, a naše technologie a služby spolehlivě podporují práci z domova, distanční výuku a fungování společnosti. Potýkáme se s více než dvojnásobným navýšením provozu v sítích, ztíženým fungováním distribučních kanálů a často s urgentnějšími potřebami na straně našich zákazníků,“ uvedl generální ředitel O2 Jindřich Fremuth.

Akcie O2 a Monety po zprávě o úmrtí Kellnera klesají

Ekonomika

Počet mobilních SIM karet v české síti O2 stoupl o 1,5 procenta na 5,952 milionu. Počet zákazníků využívajících služeb některého z tarifů O2 TV se zvýšil o 23 procent na 563 tisíc. Množství přípojek vysokorychlostního internetu narostlo o 2,6 procenta na 862 tisíc. Konsolidované investice meziročně klesly o třetinu na 372 milionů korun.

V pátek v deset hodin ráno, hodinu po zahájení obchodování, akcie O2 na pražské burze připisovaly 0,37 procenta na 270 korun za kus. Majoritním vlastníkem O2 je se zhruba 80procentním podílem investiční skupina PPF.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám