Hlavní obsah

Nestlé kupuje většinu v čínském výrobci sladkostí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Singapur/Hong Kong

Největší potravinářská skupina na světě, švýcarská společnost Nestlé, se dohodla na převzetí 60procentního podílu v čínském výrobci sladkostí Hsu Fu Chi International za 1,7 miliardy dolarů (asi 29 miliard Kč). Oznámila to čínská firma s tím, že transakce ještě musí získat souhlas čínských úřadů.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Nestlé se snaží zvyšovat prodej na rozvíjejících se trzích. "Tato investice je pro Nestlé dobrá, protože Hsu Fu Chi má velmi dobrou distribuční síť v Číně," uvedl analytik Tchan Chan-meng ze společnosti DMG & Partners.

Akvizice čínských firem jsou ale někdy složité a nemusí se je podařit úspěšně dokončit. Podléhají totiž schválení tamních úřadů, které už v minulosti několik takových transakcí zamítly, jak připomněla agentura Reuters.

Nestlé loni utržila v oblasti širší Číny, kam se zpravidla počítá i Tchaj-wan, zhruba 2,8 miliardy švýcarských franků (téměř 57 miliard korun). To byl proti předchozímu roku v místních měnách nárůst o téměř 15 procent.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám