Hlavní obsah

Němci o dovolenou v Řecku výrazně ztrácejí zájem, obávají se násilí a stávek

Frankfurt

Němečtí turisté, kteří za své zahraniční dovolené utratí nejvíce na světě, ztrácejí podstatnou měrou zájem o dovolenou v krizí drceném Řecku. Druhé největší aerolinie Air Berlin a maloobchodní a cestovní společnost Rewe uvedly, že počet rezervací do středomořské země klesl o 30 procent.

Foto: Profimedia.cz

Německá kancelářka Angela Merkelová a šéfka Mezinárodního měnového fondu Cristine Lagardeová jako škodné vrány na plakátu před řeckým parlamentem.

Článek

K poklesu zájmu o Řecko přispívají zprávy o násilí vůči Němcům kvůli tvrdým úsporným opatřením požadovaným německou kancléřkou Angelou Merkelovou výměnou za finanční pomoc. Turistům vadí také časté stávky a protesty.

Cestovní ruch je důležitým zdrojem příjmů Řecka, na hrubém domácím produktu země se podílí přibližně pětinou.

„Řecko si vede velmi špatně, podobně jako severní Afrika,“ uvedl generální ředitel Air Berlin Hartmut Mehdorn. Ředitel turistické divize Rewe Norbert Fiebig pak dodal, že Němci místo Řecka dávají přednost místům jako Turecko. Potvrdil tak slova německého zastoupení cestovní kanceláře Thomas Cook, která již dříve uvedla, že oblíbenou alternativou je také Španělsko.

Větší cestovní kanceláře TUI a aerolinie Condor, které patří CK Thomas Cook, již dříve oznámily slevy a speciální nabídky, aby zmírnily pokles rezervací, připomněla agentura Reuters.

Reklama

Výběr článků

Načítám